2016. december 3., szombat

Mi rejtőzik a cicabunda alatt? - Állatok maszkabálja könyvbemutató a Cat Caféban


Egy hűvös, novemberi csütörtök estén végigsétáltunk Budapest sötét utcáin, hogy aztán este hat órára betérjünk egy kávézóba, ahol vérszomjas macskák üdvözöltek és nyávogva adták tudtunkra, hogy itt bizony mi leszünk a vacsora. És akkor váratlanul megszólaltak, vicsorogva, nyáltól csöpögő, éhes szájjal. De emberi hangon. Igen, kiderült, hogy tudnak beszélni! És akkor tűnt fel, hogy emberi ruhát hordanak.
Viccet félretéve, nézzük meg, mi történt valójában. 🙂
Ugyanis a Cat Café, azaz Macskávézó cicái nagyon kedves állatok. Nem nyávognak a vendégnek kaja után, nem karmolnak össze, csak laza, nemtörődöm módon sétálnak ide-oda, megszagolják az útjukba kerülő dolgokat, majd megpihennek a lépcsőn, a radiátoron, az ablakból fürkészik a járókelőket az utcán, és néha megszánnak minket, mellénk somfordálnak és engedélyeznek egy simogatást.


Most jártunk először ezen a különleges helyen, és az első benyomás kellemesen ért minket. Így izgatottan vártuk a továbbiakat, azt, ami miatt ténylegesen odamentünk: az Állatokmaszkabálja könyvbemutatóját.
A bemutató a kávézó lenti különtermében került megrendezésre, ahol az írót, Jandácsik Pált a kávézó tulajdonosai, Tóth Ádám és Szépvölgyi Zoltán kérdezték, miközben két fursuiter (állatjelmezbe öltözött ember) fent, a kávézóban „állatkodott” és vadászott további emberekre.


A bemutatón elhangzott beszélgetésből megismerhettük a fent említett könyvet, hogy miről is szól, mi az a furry, mi inspirálta a szerzőt egy ilyen jellegű könyv megírására, milyen rejtett üzeneteket közvetít a regény, illetve egyéb rejtett utalásokra is fény derült.
Mivel könyvbemutatón is most jártunk először, az az utólagos megállapításom, hogy érdemes ellátogatnunk ilyenekre, ugyanis számtalan érdekességet megtudhatunk kedvenc könyveinkről, emellett pedig az íróval is találkozhatunk, és nem utolsó sorban a könyvünket is dedikáltathatjuk.
Utána pedig megihatunk egy finom forró csokit – ezúttal macskák társaságában. 🙂


– Adry –

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése