2016. április 24., vasárnap

XXIII. Nemzetközi Könyvfesztivál

A kora délutáni órákra sikerült átverekedni magunkat a gyér budapesti forgalmon, hogy eljussunk a XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra.




A standok három területen helyezkedtek el a Millenárison: voltak kinn is, benn pedig egy, mondjuk úgy, hogy gyerek és ifjúsági részleg a pavilon egyik nagy termében, a másik, még nagyobb pedig a felnőtt olvasókat célozta meg.



A látogatók száma mintha próbálta volna megdönteni az ott lévő könyvekét, persze sikertelenül. :)
Úgy gondolom, mindent sikerült végigjárnunk. Igaz, egyes standoknál csaknem tülekedés volt, nem beszélve a dedikáló írók előtt kígyózó sorokról. Habár mi nem írattunk alá semmit, sikerült objektívvégre kapnunk a fesztivál éppen dedikáló díszvendégét, a norvég Jostein Gaardert (Sofie világa, A narancsos lány, Tükör által homályosan).




De – a fényképek mellett – mi sem távoztunk üres kézzel. Sikerült beszereznünk Jandácsik Pál most debütáló regényét, az Állatok maszkabálját, valamint J. J. Abrams és Doug Dorst zseniálisan egyedi könyvét, az S. – Thészeusz hajóját. Illetve egy üveg meggyes kézműves sört a kinn árusító Volkswagen Főzdebuszból, kísérőnek a könyvek mellé. :) 


-D.Adri-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése